Rotatieregels

Met rotatieregels kunt u de rotatie van diensten automatiseren op basis van weekregels voor uw medewerkers.

U kunt meerdere weekregels toevoegen aan een rotatie, waarbij de cyclus aan het einde van de week opnieuw begint. Zo kunt u diensten gelijkmatig verdelen over verschillende medewerkers.

Medewerkers worden rechtstreeks toegevoegd aan de weekregels, niet aan de rotatieregels.

Zo maakt u een rotatieregel:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Ga naar Configureren > Rotatieregels.

3. Klik op Nieuwe regel en voer de naam en beschrijving van de rotatieregel in.

4. Als u bestaande weekregels aan de rotatie wilt toevoegen, klikt u op Weekregels selecteren. Als u een nieuwe regel wilt maken, klikt u op Nieuwe weekregel.

Belangrijk:

• U kunt alleen Regels voor multi-skill planning gebruiken om rotatieregels te maken.

• De weekregels roteren elke week.

• U kunt een weekregel niet in meerdere rotatieregels gebruiken.

• U kunt geen weekregel gebruiken die al in gebruik is voor de planning.

5. Sleep de regels in het raster om de rotatievolgorde te reorganiseren.

6. Klik na afloop op Opslaan.

Wanneer u een planning genereert, worden er diensten toegewezen aan de agents. Deze diensten zijn gebaseerd op de weekregel waaraan ze momenteel zijn toegewezen in de rotatieregel. Aan het einde van de rotatie schuift de Scheduler de medewerkers door naar de volgende weekregel in de rotatie.