CXone WFMToewijzen van skills

Wanneer u een bezettingsplan met prognose genereert, hoe weet u dan welke planningseenheid elke CXone WFM skill afhandelt? Standaard worden de skills automatisch gedistribueerd om aan de bezettingsbehoefte te voldoen.

Het kan echter zijn dat u meer controle over het toewijzingsproces wilt hebben. In dat geval kunt u regels voor het toewijzen van skills instellen. Deze regels annuleren de automatische distributie. Wanneer u deze regels gebruikt, kunt u opgeven hoeveel van het volume door elke planningseenheid wordt afgehandeld.

Wanneer u een bezettingsplan met prognose genereert, kunt u de toewijzingsregels voor de skills selecteren.

Vereisten

Voordat u de regels voor het toewijzen van vaardigheden instelt, moet u het volgende onthouden:

• U kunt een regel per skill maken.

• Wanneer u handmatige toewijzing gebruikt, kan de bezetting anders zijn dan verwacht. Wanneer u een hoog percentage toewijst aan een kleine planningseenheid, kan het zijn dat de eenheid overbezet is. Een planning kan ook onderbezet zijn. Dit kan gebeuren wanneer de eenheid een skill goed aan kan, maar er een laag percentage is toegewezen.

• Als u WEM skills die is toegewezen aan een toewijzingsregel verwijdert, wordt ook de regel verwijderd. Voordat u een skill verwijdert, moet u controleren of deze niet is toegewezen aan een toewijzingsregel.

• Wanneer de planningseenheden in de regel en prognose niet overeenkomen, wordt de skill niet zoals verwacht toegewezen.

Alleen de planningseenheden die in de regel zijn opgenomen worden toegewezen. Die eenheden worden toegewezen met hetzelfde percentage, zelfs als het percentage geen 100% is. Als er extra planningseenheden in de prognose zijn, worden deze niet in de toewijzing opgenomen.

Om dit te voorkomen, is het raadzaam om:

• De regel bij te werken met de planningseenheden die u wilt voorspellen.

• In de regelinstellingen de nieuwe planningseenheden die u in de regel wilt toewijzen bij te werken.

• Daarna kunt u een nieuw bezettingsplan genereren.

Een regel voor het toewijzen van skills

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Klik op Regels voor het toewijzen van vaardigheden.

3. Klik op Nieuwe regel en voer de Naam en de Beschrijving van de toewijzingsregel in.

4. Selecteer de Vaardigheid en Planningseenheden.

U kunt een regel per skill maken.

5. Definieer voor elke dag het Type toewijzing voor de geselecteerde skills:Automatisch of Handmatig. Standaard worden alle dagen automatisch toegewezen.

U kunt Instellingen kopiëren van een bepaalde dag naar andere dagen. Laten we aannemen dat u een handmatige toewijzing voor maandag hebt gedefinieerd en dat u dezelfde instellingen voor de overige dagen van de week wilt gebruiken. Klik op Instellingen kopiëren en selecteer de dagen.

6. Wanneer u Handmatig selecteert, kunt u een toewijzingspercentage per planningseenheid forceren voor Alle dagen of voor Elk uur.

De toewijzing voor Elk uur definiëren:

1. Selecteer het tijdvak dat u wilt definiëren. Het tijdvak kan op elk moment beginnen, maar moet in stappen van 60 minuten worden ingesteld. U kunt bijvoorbeeld een tijdvak van 8:1512:15instellen.

De rest van de dag wordt automatisch toegewezen.

2. Definieer de toewijzing voor elke interval.

U kunt de instellingen van een interval naar andere intervallen binnen het bereik kopiëren.

7. Definieer de toewijzingsinstellingen voor de rest van de week.

8. Klik op Opslaan.

U kunt de toewijzingsregel voor de geselecteerde skills toepassen wanneer u de Bezettingsparameters van een prognosetaak definieert.