SMS afhandelen in CXone Agent Integrated

Als uw beheerder dit voor u heeft ingeschakeld, kunt u sms-berichten (tekstberichten) afhandelen in CXone Agent Integrated. Alle SMS'en die aan u zijn toegewezen, verschijnen in het menu Interacties en zijn gemarkeerd met Het SMS-pictogram: een smartphone..

Outbound SMS sturen

Als je uitgaande SMS-berichten wilt verzenden, moet er een digitale outbound SMS-skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent aan je zijn toegewezen.

1. Start CXone Agent Integrated en log in.

2. Klik in het menu Interacties op Nog een interactie starten pictogram van een pijl omhoog. > Nieuw outbound.
  3. Voer in de zoekbalk in de directory de naam of het telefoonnummer in van het contactGesloten De persoon die contact heeft met een agent, IVR of bot in uw contactcenter. waarnaar u een SMS-bericht wilt sturen. Met behulp van de vervolgkeuzelijst onder de zoekbalk kunt u van directory wisselen.

Telefoonnummers moeten de volgende indeling volgen: + [landcode] [telefoonnummer inclusief netnummer]. Ze mogen maximaal 15 tekens lang zijn. Als u een extensie belt, mogen ze 17 tekens lang zijn.

4. Klik in de zoekresultaten op de naam van het contact. Klik op Kanalen en vervolgens op SMS Pictogram van een smartphone..
  5. Schrijf een concept van uw bericht in het responsveld. Je kunt een bestandsbijlage pictogram van een paperclip. toevoegen of een emoji een smiley-pictogram. invoeren. U kunt afbeeldingen kopiëren en plakken om ze toe te voegen als bijlagen. U kunt hun grootte niet wijzigen.

6. Klik op Bericht verzenden of druk op Enter op uw toetsenbord.

Inkomende SMS-berichten beantwoorden

1. Start CXone Agent Integrated en log in.

2. Selecteer het inbound SMS-bericht (aangeduid door een pictogram van een smartphone) in het menu Interacties.
  3. Als de knoppen Weigeren en Accepteren worden weergegeven, klik je op Accepteren.
  4. Lees het bericht van het contact.
  5. Schrijf een concept van uw antwoord in het responsveld. Je kunt een bestandsbijlage pictogram van een paperclip. toevoegen of een emoji een smiley-pictogram. invoeren. U kunt afbeeldingen kopiëren en plakken om ze toe te voegen als bijlagen. U kunt hun grootte niet wijzigen.
  6. Klik op Bericht verzenden of druk op Enter op uw toetsenbord.

SMS-berichten doorsturen

U kunt sms-berichten naar andere agents doorsturen. Wanneer u niet weet naar wie u het sms-bericht moet doorsturen, kunt u het bericht doorsturen naar een skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent of een team. Het sms-bericht wordt vervolgens toegewezen aan een agent met die skill of aan dat team.

1. Selecteer het SMS-bericht dat u wilt doorschakelen vanaf het menu Interacties.
  2. Wijs de SMS een status toe als Nieuw of Open. Als de SMS een andere status heeft, kan deze niet worden doorgeschakeld.
  3. Klik op Opties pictogram van drie verticale punten. > Overleggen/Doorschakelen pictogram van een persoon met een plus-teken..
  4. Zoek in de directory de agent, de skill of het team op waaraan u het sms-bericht wilt doorsturen. Met behulp van de vervolgkeuzelijst onder de zoekbalk kunt u van directory wisselen.
  5. Plaats de cursor op de agent, skill of het team in de lijst met zoekresultaten en klik op Doorschakelen pictogram met twee pijlen: één naar rechts en één naar links..

SMS overdragen

Deze inhoud heeft betrekking op een product of functie in Controlled Release (CR). Als u vragen hebt die niet worden beantwoord in de online Help, neem dan contact op met uw manager.

U kunt een SMS overdragen naar een ander kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort.. Zo kunt u het beste kanaal voor het afhandelen van het contact selecteren. Als u een contact bijvoorbeeld beter kunt bijstaan via de telefoon, kunt u de SMS overdragen naar een oproep. U kunt overdragen naar deze kanalen:

Huidig interactiekanaal Kan overdragen naar
Chat Spraak E-mail SMS WhatsApp
E-mail Spraak   SMS WhatsApp
SMS Spraak E-mail SMS WhatsApp
Persoonlijk sociaal Spraak E-mail SMS WhatsApp
Openbaar sociaal Spraak E-mail SMS WhatsApp
WhatsApp Spraak E-mail SMS

U kunt geen interacties overdragen met de statusGesloten Resultaat dat wordt toegewezen door de agent of het systeem aan het einde van een spraakinteractie (dispositie) of digitale (status)interactie. Gesloten.

1. Klik op Nieuw outbound Pictogram van een plusteken in een grijs vakje. boven de berichten van het contact.

2. Selecteer het kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. waarnaar u wilt overdragen.

3. Voer de ID van de contact in voor het geselecteerde kanaal als het nog niet in het systeem zit. Als u SMS overdraagt naar e-mail, voert u het e-mailadres van het contact in.

4. Selecteer een skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent in de vervolgkeuzelijst als deze verschijnt. De overdracht wordt gestart. Als u SMS hebt overdragen naar een oproep, verschijnt het telefoonpaneel.

SMS-transcripten naar contacten verzenden

U kunt het volledige transcript van een SMS-berichtinteractie toewijzen aan het e-mailadres van het contact. Transcripten kunnen slechts naar een enkel e-mailadres verzonden worden per keer. Alleen tekst en inline-afbeeldingen worden inbegrepen in het transcript. Bijlagen, hyperlinks, opmerkingen en tags worden niet inbegrepen.

1. Klik rechtsboven in de geopende e-mail op Opties pictogram van drie punten boven elkaar..

2. Selecteer Transcript verzenden.

3. Voer in het pop-upvenster dat verschijnt het e-mailadres van het contact in.

4. Klik op Verzenden.

Snelle antwoorden gebruiken

Snelle reacties zijn vooraf geschreven antwoorden die je kunt selecteren om naar contacten te sturen. Sommige snelle reacties hebben aangepaste velden waarin u waarden kunt invoeren, bijvoorbeeld de naam van het contact.

1. Open een interactie in CXone Agent Integrated.
  2. Klik op Snelle antwoorden Pictogram, een bliksemschicht. in het bovenste menu.
  3. Selecteer de snelle reactie die u wilt gebruiken:
    • Selecteer een antwoord in de lijst met snelle reacties op het tabblad Alle weergeven.
    • Zoek naar een specifieke snelle reactie via de Zoekbalk.
    • Gebruik het tabblad Favorieten.
  4. Je kunt naast de naam van een snelle reactie op Favoriet Pictogram, een ster. klikken om dit antwoord toe te voegen aan het tabblad Favorieten.
  5. Vul in het formulier voor snelle reacties eventuele aangepaste velden in en klik op Invoegen. De snelle reactie verschijnt in het responsveld voor de interactie.
  6. Bewerk indien nodig de snelle reactie en klik dan op Bericht verzenden.

Opmerkingen en tags toevoegen

U kunt opmerkingen en tags toevoegen aan SMS-berichten. Contacten kunnen geen opmerkingen en tags zien, maar andere mensen in uw organisatie wel.

Een Opmerking toevoegen

U kunt een opmerking toevoegen aan een bericht om:

• Informatie over het contact op te nemen. Als de interactie wordt overgedragen aan de andere agent, dan kan uw opmerking helpen de interactie af te handelen.

• Biedt uw supervisor, manager of coach context over welke reactie u hebt verstuurd.

1. Klik op Opmerkingen toevoegen Pictogram van een klembord. onder het responsveld.

2. Voer uw opmerking in het gele Opmerkingenvak in dat verschijnt.

3. Klik op Opslaan.

Een Tag toevoegen

U kunt een tag toevoegen aan een bericht om:

• Later dezelfde berichten terug te vinden.

• De berichten categoriseren.

1. Klik op Tags toevoegen Pictogram van een dikke pijl met een plusteken erin. naast de naam van het contact in een bericht.

2. Klik op + Nieuwe toevoegen.

3. Selecteer een tag uit de vervolgkeuzelijst of maak een nieuwe tag door een naam in te voeren.

Responstimers weergeven

Als uw CXone Agent Integrated-beheerder deze heeft ingeschakeld, verschijnen responstimers voor sms-berichten in het menu Interacties. Er zijn twee soorten responstimers:

• Agenttimer: geeft aan hoelang het contact op antwoord van de agent heeft gewacht. Wanneer er nog vijftig procent van uw toegekende tijd over is, wordt het waarschuwingspictogram van een uitroepteken in een gele driehoek. geel weergegeven. Wanneer de timer op 0:00 staat, wordt het waarschuwingspictogram van een uitroepteken in een rode driehoek. rood weergegeven.

• Klanttimer: geeft aan hoelang u op antwoord van het contact hebt gewacht.

Wanneer er nog vijftig procent van de toegekende tijd van het contact over is, wordt het waarschuwingspictogram van een uitroepteken in een gele driehoek. geel weergegeven. U kunt het contact meer tijd geven om antwoord te geven door op +Tijd te klikken, mits uw beheerder u hiervoor gemachtigd heeft. Wanneer de timer afloopt, wordt de interactie uit uw inbox verwijderd. Als het contact na deze tijd antwoord geeft, wordt de interactie opnieuw toegewezen aan een agent.

De Klantenkaart gebruiken

Als uw beheerder deze voor u heeft ingeschakeld, levert de klantenkaart informatie om u te helpen uw contacten af te handelen. Om een klantkaart te bekijken, opent u een interactie en klikt u op Klantenkaart Pictogram: een persoon naast een document. in het bovenste menu.

SMS-berichten vertalen

Als het contact een andere taal spreekt, dan kan CXone Agent Integrated diens berichten in realtime vertalen naar uw eigen taal. Zowel het oorspronkelijke bericht van het contact als de vertaling worden weergegeven. Het systeem kan ook uw berichten vertalen naar de taal van het contact. het contact zal uw oorspronkelijke bericht niet zien, maar zal wel een melding krijgen dat uw bericht vertaald is.

Uw beheerder moet dit voor u inschakelen.

1. Klik rechtsboven in de geopende interactie op Opties pictogram van drie punten boven elkaar..

2. Selecteer Translate Messages.

3. Selecteer de taal van het contact in de Customer Language vervolgkeuzelijst. Selecteer uw eigen taal in de My Language vervolgkeuzelijst.

4. Selecteer Translate Customer Messages om de berichten van het contact naar uw taal te vertalen.

5. Selecteer Translate My Replies om uw berichten naar de taal van het contact te vertalen.

6. Klik op Toepassen. Boven het responsveld verschijnt een melding die aangeeft dat uw berichten vertaald worden.

Statussen toewijzen aan SMS-berichten

In het venster Uitkomsten kunt u een -statusGesloten Resultaat dat wordt toegewezen door de agent of het systeem aan het einde van een spraakinteractie (dispositie) of digitale (status)interactie. toewijzen aan een interactie. Statussen geven het resultaat van de interactie aan. Als u bijvoorbeeld de vraag van een klant hebt beantwoord, kunt u Opgelost selecteren. U moet wellicht een status aan een interactie toewijzen voordat u deze kunt sluiten.

1. Open een interactie. Klik op Opties pictogram van drie punten boven elkaar. > Uitkomst pictogram van een vinkje in een cirkel..
  2. Selecteer een Status in de vervolgkeuzelijst.
  3. Indien het veld Dispositie wordt weergegeven, selecteert u een dispositie. Deze opties hangen af van de skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent voor de interactie.
  4. U kunt Opmerkingen over de interactie invoeren. U kunt ook Tags toevoegen om de interactie op een later moment eenvoudig op te zoeken.
  5. Klik op Opslaan.

Naast de interacties die de status Opgelost hebben, wordt een groen vinkje weergegeven.

SMS afsluiten

Wanneer een interactie is gemarkeerd als Opgelost of Gesloten wordt deze na een bepaalde tijd gesloten. Uw CXone Agent Integrated-beheerder stelt deze tijd in. Je kunt een interactie ook handmatig afsluiten door deze stappen te volgen:

1. Wijst de interactie de status Opgelost of Gesloten toe.

2. Klik rechtsboven in de geopende interactie op Opties pictogram van drie punten boven elkaar..

3. Selecteer Toewijzing ongedaan maken en negeren. De interactie wordt vervolgens gesloten en verwijderd uit het menu Interacties.