Adresboeken configureren

Een standaard adresboek maken door handmatige invoer van contacten

Vereiste machtigingen: Adresboek Maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ACD-instellingenAdresboeken.

3. Klik op Nieuwe maken > Standaard > Blanco adresboek.

4. Typ een Naam voor het nieuwe adresboek en klik op Standaard adresboek maken.

5. Klik op Toevoegen > Nieuw item, typ de gegevens van een contact in de daarvoor bestemde velden en klik dan op Contact maken.
  6. Klik op het tabblad Toewijzingen en stel in wie toegang krijgt tot het adresboek.

Een standaard adresboek maken door een bestand te uploaden

1. Maak met behulp van een spreadsheetprogramma of een teksteditor een bestand met de contacten voor het adresboek.
  2. Klik op de app-kiezer en selecteer ACD.

3. Ga naar ACD-instellingen > Adresboeken.

4. Klik op Nieuwe maken > Standaard > Importeren door bestandsupload.

5. Voer een Naam in voor het nieuwe adresboek.

6. Klik op Bestand kiezen. Selecteer het bestand dat u eerder hebt gemaakt en klik op Openen.

7. Selecteer het juiste Bestandstype, geef aan of uw bestand een Rij met kopteksten bevat en schakel Dubbele toestaan naar wens in of uit. Als u dubbele waarden toestaat, maakt CXone een nieuw adresboekitem voor elk contact in het bestand, zelfs als het contact al aanwezig is in het adresboek.

8. Klik op Volgende.

9. Wijs de velden in het adresboek toe aan kolommen in het geüploade bestand. Velden met telefoonnummers mogen niet langer zijn dan 30 tekens.
  10. Klik op Adresboek maken.
  11. Klik op het tabblad Toewijzingen en stel in wie toegang krijgt tot het adresboek.

Een dynamisch adresboek maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteer ACD.

2. Ga naar ACD-instellingen > Adresboeken.

3. Klik op Nieuwe maken > Dynamisch.
  4. Typ een Naam voor het nieuwe adresboek en klik op Dynamisch adresboek maken.

Contacten in een dynamisch adresboek kunnen niet handmatig worden toegevoegd of geüpload. Ze worden vanuit een externe bron (bijvoorbeeld een CRM-systeem) toegevoegd met behulp van de Adresboek-API. Meer informatie over de Adresboek-API vindt u in het NICE CXone Developers Portal.

Adresboeken bewerken

U kunt standaard en dynamische adresboeken bewerken om de naam te wijzigen of om in te stellen wie het adresboek mag gebruiken. Alleen in standaard adresboeken kunt u bestaande contacten bewerken of nieuwe contacten toevoegen.