Planningen kopiëren en dupliceren

Scenario's kopiëren en dupliceren

U hebt met behulp van Planningbeheer de ideale planning voor de komende week gemaakt voor een van uw medewerkers. Het is begrijpelijk dat u dezelfde planning vaker wilt gebruiken, zowel voor die medewerker als voor andere medewerkers.

Er zijn verschillende manieren waarop u een planning kunt hergebruiken:

• U kunt een specifiek tijdvak uit de planning van een medewerker nemen en dit kopiëren naar andere medewerkers, zolang het maar voor hetzelfde tijdvak wordt gebruikt.

Bijvoorbeeld: Jans planning voor de week van 5 november is ook een ideale planning voor zijn collega's. U kunt de planning kopiëren naar de vijf andere medewerkers van wie u weet dat ze dezelfde diensten zullen draaien in de week van 5 november.

• U kunt een bepaalde dag of week uit de planning van een medewerker dupliceren naar de eigen toekomstige planning van deze medewerker.

Bijvoorbeeld: Gail gaat de komende tijd op maandagen een halve dag werken. U kunt haar aangepaste planning voor maandag kopiëren naar de eerstvolgende maandagen in een bepaalde periode, in plaats van al deze dagen afzonderlijk bij te werken.

• In sommige gevallen kunt u een bepaalde dag of week uit de planning van een medewerker kopiëren naar de toekomstige planningen van andere medewerkers. In dat geval moet u eerst de eigen planning van de medewerker dupliceren naar de toekomstige datum, en deze planning vervolgens vanaf die datum kopiëren naar de andere medewerkers.

Met behulp van de kopieer- en duplicatiefuncties in CXone WFM kunt u heel gemakkelijk planningen voor meerdere perioden maken. Nadat de nieuwe diensten zijn gemaakt, kunt u ze nog aanpassen.

Een planning naar andere agents kopiëren

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Klik op Planningbeheer.

3. Klik op de knop Instellingen en selecteer Agentplanning kopiëren.

4. Selecteer in het venster Agentplanning kopiëren een agent in de vervolgkeuzelijst. Dit is de agent van wie u de planning gaat kopiëren.

5. Stel de brondatums voor de planning in. Selecteer een startdatum en een einddatum. De planning tussen deze datums wordt gekopieerd.

6. Klik op Agents toevoegen.

7. Selecteer in het venster Agent selecteren alle agents naar wie u de planning wilt kopiëren en klik dan op Opslaan.

8. Nadat u de agents hebt toegevoegd, klikt u op Kopiëren.

De planning van de gedefinieerde agents tussen de opgegeven datums wordt gekopieerd naar de geselecteerde agents.

De nieuwe planningen komen in de plaats van eventuele bestaande planningen op deze datums. Dit geldt niet voor vastgepinde activiteiten of voor vrije dagen die niet mogen worden overschreven door de Scheduler.

Als er al eerder een planning was gepubliceerd, wordt de nieuwe planning automatisch gepubliceerd. Anders moet u de nieuwe planningen handmatig publiceren.

Agents van wie een gepubliceerde planning is aangepast, ontvangen een e-mail en een melding.

De gekopieerde planningen kunnen worden bekeken in Planningbeheer.

Een eigen planning van een agent dupliceren

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Klik op Planningbeheer.

3. Klik op de knop Instellingen en selecteer Planning dupliceren.

4. Selecteer in het venster Agentplanning dupliceren het Tijdvak: Dag of Week.

5. U dupliceert de eigen planningen van agents, dus u moet selecteren of u de planningen voor Alle agents of voor Specifieke agents wilt dupliceren.

6. Wanneer u Specifieke agents selecteert, klikt u op Agents toevoegen.

7. Selecteer in het venster Agent selecteren alle agents naar wie u de planning wilt dupliceren en klik dan op Opslaan.

8. Selecteer de Brondag of Bronweek, afhankelijk van het tijdvak dat u hebt gekozen.

9. Selecteer de Bestemmingsdagen of Bestemmingsweken.

De brondag of bronweek wordt gekopieerd naar de bestemmingsdatums. De bestemmingsdatums hoeven niet opeenvolgend te zijn.

10. U kunt een overzicht van de instellingen bekijken in het paneel Overzicht. Vanuit het paneel Overzicht kunt u bepaalde bestemmingsdatums of agents verwijderen. U kunt ook de hele selectie resetten door op Alles resetten te klikken.

11. Klik op Dupliceren.

De planningen van de medewerkers worden gedupliceerd naar de toekomstige datums.

De nieuwe planningen komen in de plaats van eventuele bestaande planningen op deze datums. Dit geldt niet voor vastgepinde activiteiten of voor vrije dagen die niet mogen worden overschreven door de Scheduler.

Als er al eerder een planning was gepubliceerd, wordt de nieuwe planning automatisch gepubliceerd. Anders moet u de nieuwe planningen handmatig publiceren.

Agents van wie een gepubliceerde planning is aangepast, ontvangen een e-mail en een melding.

De gekopieerde planningen kunnen worden bekeken in Planningbeheer.

De planning van een agent dupliceren naar toekomstige planningen van andere agents

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Klik op Planningbeheer.

3. Klik op de knop Instellingen en selecteer Planning dupliceren.

4. Selecteer in het venster Agentplanning dupliceren het Tijdvak: Dag of Week.

5. Selecteer Specifieke agents en klik op Agents toevoegen.

6. Selecteer in het venster Agent selecteren de agent van wie u de planning wilt kopiëren en klik op Opslaan.

7. Selecteer de Brondag of Bronweek, afhankelijk van het tijdvak dat u hebt gekozen.

8. Selecteer de Bestemmingsdagen of Bestemmingsweken.

9. Klik op Dupliceren.

De planning van de agent wordt gedupliceerd naar de ingestelde datum(s) in de toekomst. U kunt de planning nu kopiëren naar andere agents.

10. Klik op de knop Instellingen en selecteer Agentplanning kopiëren.

11. Selecteer in het venster Agentplanning kopiëren een agent in de vervolgkeuzelijst. Dit is de agent van wie u de planning gaat kopiëren.

12. Stel de brondatums voor de planning in. Selecteer een startdatum en een einddatum. De planning tussen deze datums wordt gekopieerd.

13. Klik op Agents toevoegen.

14. Selecteer in het venster Agent selecteren alle agents naar wie u de planning wilt kopiëren en klik dan op Opslaan.

15. Nadat u de agents hebt toegevoegd, klikt u op Kopiëren.

De planning van de gedefinieerde agents tussen de opgegeven datums wordt gekopieerd naar de geselecteerde agents.

De nieuwe planningen komen in de plaats van eventuele bestaande planningen op deze datums. Dit geldt niet voor vastgepinde activiteiten of voor vrije dagen die niet mogen worden overschreven door de Scheduler.

Als er al eerder een planning was gepubliceerd, wordt de nieuwe planning automatisch gepubliceerd. Anders moet u de nieuwe planningen handmatig publiceren.

Agents van wie een gepubliceerde planning is aangepast, ontvangen een e-mail en een melding.

De gekopieerde planningen kunnen worden bekeken in Planningbeheer.