Bepaal de seat-limieten

Met behulp van seat-limieten kunt u een maximum en minimum aantal medewerkers instellen voor wie u tijdens de werktijden een planning wilt genereren. Het instellen van seat-limieten is optioneel. U kunt ervoor kiezen om alleen voor bepaalde tijden op bepaalde dagen limieten in te stellen, of om alleen een maximum en een minimum te bepalen.

Als de seat-limieten en planningsparameters in conflict zijn, genereert CXone WFM de planning, ongeacht het seat-limietconflict.

Zo kunt u seat-limieten instellen:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Ga naar Configureren > Seat-limieten.

3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst een planningseenheid. Dit is de planningseenheid waarvoor u de seat-limieten instelt.

4. Ga in het gedeelte Werktijden naar de dag waarvoor u de seat-limieten wilt instellen en schakel het selectievakje in. Er worden configuratie-opties weergegeven.

• Vereist minimum aantal seats: dit aantal is het minimum aantal medewerkers dat tijdens de ingestelde periode wordt ingepland.

Stel bijvoorbeeld dat u het minimum aantal instelt op 5. Dan zal de Scheduler altijd 5 of meer medewerkers inplannen, ook als de prognose vraagt om 3 medewerkers.

• Vereist maximum aantal seats: dit aantal is het maximum aantal medewerkers dat tijdens de ingestelde periode zal worden ingepland als Beschikbaar.

Stel bijvoorbeeld dat u het maximum aantal instelt op 20. Dan zal de Scheduler nooit meer dan 20 medewerkers inplannen, ook al vraagt de prognose om 25 medewerkers.

5. Bepaal het tijdvak en voer het aantal seats in dat u tijdens die uren wilt inplannen.

U kunt verschillende minimum en maximum aantallen seats instellen voor verschillende tijden van de dag.

Klik op Toevoegen om nog een tijdvak in te stellen.

6. Klik ten slotte op Opslaan.

Bij het genereren van toekomstige planningen wordt rekening gehouden met de seat-limieten die u hier hebt ingesteld.