Diensten toevoegen

Vaak maakt u gebruik van een bezettingsplan om planningen (werkroosters) te genereren. U kunt echter ook rechtstreeks vanuit Planningbeheer diensten aan een planning van een agent toevoegen.

Als u gebruikmaakt van prognoses en automatisch gegenereerde planningen, kunt u profiteren van optimalisatie-algoritmen. Maar soms moet u zelf nog iets aanpassen, bijvoorbeeld wanneer er op het laatste moment een onderbezetting dreigt.

Houd er tijdens het maken van diensten rekening mee dat bepaalde uren grijs worden weergegeven.

• Donkergrijs weergegeven uren zijn niet gepland als werkuren voor de geselecteerde planningseenheid (op basis van de weekregels).
  • Lichtgrijs weergegeven uren zijn door de agent aangemerkt als Niet beschikbaar in zijn of haar medewerkersprofiel.

U kunt toch een dienst toevoegen tijdens deze uren; de kleurcodering is bedoeld ter informatie.

U kunt ook diensten bewerken, verwijderen of kopiëren.

Zo voegt u een dienst toe:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Klik op Planningbeheer.

3. Klik in de tijdlijn van de medewerkersplanning en selecteer Dienst toevoegen.

In het geval van overlappende diensten bepaalt de tweede dienst het diensttype. Als Patty een open dienst heeft van 8.00 tot 16.00 uur en een overlappende trainingsdienst van 13.00 tot 18.00 uur, schakelt ze om 13.00 uur over naar de trainingsdienst in plaats van de open dienst af te maken.

4. Selecteer een Diensttype in de vervolgkeuzelijst. De diensttypen zijn eerder geconfigureerd toen u de activiteitscodes maakte.

5. Selecteer Start- en Eind-tijden en -datums.

Als u de kalendermaandweergave opent om datums te selecteren, geeft een groene stip onder een dag aan dat er voor die datum al een planning is gepubliceerd.

6. Voer eventueel Opmerkingen in.

7. Klik op Maken.

8. Klik op Opslaan.

9. Als u de bijgewerkte planning naar uw agents wilt sturen, klikt u op Publiceren. De bijgewerkte planning verschijnt in hun Mijn zone-applicatie.