Activiteiten toevoegen

Met behulp van Planningbeheer kunt u handmatig activiteiten in de planning van een agent toevoegen, bewerken en verwijderen.

Hierdoor kunt u flexibel opereren en aanpassingen doorvoeren als dat nodig is. Als er een plotselinge toename is in het aantal oproepen, kunt u bijvoorbeeld een vergadering annuleren, of u kunt pauzes verschuiven als te veel agents tegelijk een pauze zouden nemen. U kunt zelfs een overbezettingssituatie benutten als een kans om de overtollige agents extra te coachen.

Naast het toevoegen van activiteiten, kunt u ook activiteiten van de ene dienst naar de andere kopiëren, of activiteiten slepen om ze te verplaatsen.

Als u een activiteit verplaatst naar een plek waar al een activiteit aanwezig is, wordt de activiteit met de hoogste prioriteit in de planning gezet.

Zo voegt u een activiteit toe:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone WFM.

2. Klik op Planningbeheer.

3. Klik in de tijdlijn van de planning van de agent en selecteer Activiteit toevoegen.

U kunt activiteiten zowel binnen als buiten een dienst toevoegen.

4. Selecteer een activiteitscode in de vervolgkeuzelijst.

5. Selecteer Start- en Eind-tijden en -datums.

Als u de kalendermaandweergave opent om datums te selecteren, geeft een groene stip onder een dag aan dat er voor die datum al een planning is gepubliceerd.

6. Voer eventueel Opmerkingen in.

7. Klik op Maken.

8. Klik op Opslaan.

9. Als u de bijgewerkte planning naar uw agents wilt sturen, klikt u op Publiceren. De bijgewerkte planning verschijnt in hun Mijn zone-applicatie.