Messages

Deze Help-pagina is bedoeld voor CXone Studio. Deze informatie is ook beschikbaar voor Desktop Studio.

Een vierkant met twee gestapelde korte horizontale lijnen en een kleine lege cirkel erin.

Levert een bericht af bij een of meer agents die de agentinterface gebruiken. Het bericht kan alleen tekst bevatten. Links en afbeeldingen worden niet ondersteund. Messages wordt standaard gebruikt om een bericht naar één agent te sturen wanneer deze een contact beantwoordt.

Ondersteunde scripttypen

Een vierkant waaruit een lijnvertakking komt die naar drie andere vierkanten gaat.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS

Invoereigenschappen

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Voeg bijschrift toe

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram.

Target Type Selecteer het ontvangerstype in de vervolgkeuzelijst: Agent, Team, Station, Skill, Everyone.
Target Id De ID van de bestemming doelwit, zoals een agent-ID of een skill-ID. Deze wordt niet gebruikt als Target Type Everyone is. Dit veld is vereist als Target Type is ingesteld op een van de andere opties. Om een bericht te sturen naar de agent die de oproep heeft beantwoord, gebruikt u de variabele {agentId}.
Message Text De tekst die naar het geselecteerde doel wordt verzonden wanneer deze actie wordt uitgevoerd. U kunt in dit veld variabelen gebruiken.
Duration Min

De tijdsduur in minuten die u wilt gebruiken voor de weergave van het pop-upbericht. Als de waarde 0 is of als deze eigenschap leeg is, verschijnt het bericht gedurende vijf seconden, wat de standaardinstelling is. Na dit tijd is het beschikbaar in de inbox van de agents.

Om te bepalen hoe lang het bericht in de inbox van berichten blijft, combineert MAX de DurationMin en ExpireDateTime. Er zijn vier mogelijke combinaties:

1. DurationMin = null en ExpireDateTime > nu

Het bericht blijft in de MAX inbox tot ExpireDateTime.

2. DurationMin > 0 en ExpireDateTime > nu

Het bericht blijft in de MAX inbox tot ExpireDateTimeDurationMin.

3. DurationMin = null en ExpireDateTime = null

Het bericht verschijnt in het MAX-berichtenvenster gedurende vijf seconden.

4. DurationMin = 0 en ExpireDateTime = null

Het bericht blijft in de MAX inbox gedurende DurationMin.

Persistent Wordt niet gebruikt.
Expire Datetime Bepaalt een datum en tijdstip waarop het bericht verdwijnt uit de inbox van de berichten. Voor MAX wordt deze waarde toegevoegd aan DurationMin om te bepalen hoe lang het bericht in de inbox blijft.

Resultaatvertakkingsvoorwaarden

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.

Fout

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Tekstopmaak

U kunt de berichttekst opmaken om woorden of delen van de tekst te benadrukken. De tekstopmaak is vergelijkbaar met HTML-code. Om de kleur, het lettertype of de grootte van een tekstgedeelte te wijzigen, plaatst u de tekst tussen FONT-tags en voegt u de attributen toe aan de tag. De attributen binnen de FONT-tag moeten worden gescheiden door één spatie. Typ geen spaties tussen de naam en de waarde van een attribuut. Bijvoorbeeld: <FONT color=red> is correct, maar <FONT color= red> is ongeldig. De onderstaande tabel toont alle opmaakopties.

Opmaak:

Beowulf,<b>great</b> hero of the <FONT face=times size=+1> Geats</FONT>, I beg you to display your
prowess by defending my hall,<FONT face=times>Heorot</FONT>, From the monster <FONT color=red
size=+2><i>Grendel</i></FONT>!

Resultaat:
Beowulf, great hero of the Geats, I beg you to display your prowess by defending my hall, Heorot, from the monster Grendel!

Andere opties voor het opmaken van tekst:

• Lettertypekenmerken kunnen worden ingebed: <FONT face=times>And thus, Beowulf slayed <FONT color=red size=+2>Grendel</FONT> and his monster mother.</FONT> de kleur en grootte van de kenmerken hebben het gezichtskenmerk niet gehinderd.
  • Er kunnen meerdere lettertypekenmerken worden opgegeven in één tag: All hail, Beowulf, <FONT size=+2 color=$000080 face=times>king of the Geats</FONT>! Deze tag bevat de attributen size, face en color.
  • De attributen voor vetgedrukte en cursieve tekst worden toegevoegd buiten de lettertypetag, bijvoorbeeld: <FONT color=$FFD700><b>Beowulf</b></FONT> zal "Beowulf" genereren.

De volgende tabel toont de opmaakattributen die beschikbaar zijn in de Agent-applicaties:

Attributen

Beschrijving

color={colorvalue}

Het color-attribuut kan de volgende waarden bevatten:
aquablackblue
dkgray
(dark gray)
fuchsiagray
greenlimeltgray (light gray)
maroonnavyolive
purpleredsilver
tealwhiteyellow
{decimale kleurcode}
(bijvoorbeeld:
color=10990679

${hexcolor}
(bijvoorbeeld, color=$31B94D)

size=[+/-]{pointsize}

De puntgrootte is relatief of absoluut; -9 is normaal. Bijvoorbeeld, size=+2.

face={fontname}

Het face-attribuut kan de volgende lettertypen bevatten:
arialtimes (times new roman)courier
verdanaimpactgeorgia
garamondsystemtahoma

<b>

Html-code voor vetgedrukt.

<i>

Html-code voor cursief.

<br> Html-code voor een regeleinde.