Categoriebeheer

U kunt interacties analyseren met behulp van een brede verzameling ingebouwde categorieën op de pagina Categoriebeheer. Deze categorieën zijn alleen-lezen en kunnen niet worden bewerkt. U kunt de categorieën filteren op taal. De ondersteunde talen zijn Braziliaans, Portugees, Engels, Canadees-Frans, Nederlands, Europees-Spaans, Frans, Duits, Spaans en Japans.

Als de gezochte categorie niet beschikbaar is, kunt u zelf categorieën maken en bewerken op basis van uw wensen en behoeften.

Nieuwe categorieën kunnen worden toegepast op toekomstige interacties. De interacties worden gecategoriseerd op basis van de parameters in de categorie, zodat u ze gemakkelijker kunt analyseren.

Houd er rekening mee dat Categoriebeheer alleen beschikbaar is voor gebruikers met een licentie voor CXone QM Geavanceerd.

Ingebouwde categorieën

De CXone Quality Management-categorieën zijn onderverdeeld in twee hoofdtypen: Agentprestaties en Contactthema's.

Aangepaste categorieën maken

Als u een specifieke categorie nodig hebt die niet voorkomt in de ingebouwde categorieën, kunt u deze categorie maken en toevoegen aan de map Aangepaste categorieën. U kunt een eigen mappenhiërarchie maken binnen Aangepaste categorieën.

Aangepaste categorieën zijn vooral nuttig voor specifieke trends en zakelijke toepassingen die uniek zijn voor uw organisatie.

U kunt de categoriegegevens bewerken door te klikken op Bewerken .

Zo maakt u een aangepaste categorie:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerCXone Quality Management.
  2. Klik op Categoriebeheer.

3. Selecteer de taal waarin u de aangepaste categorie wilt definiëren. De ondersteunde talen zijn Engels, Spaans, Braziliaans Portugees, Canadees Frans en Japans. U kunt de taal later niet meer wijzigen.

4. Klik op de regel van de map in Aangepaste categorieën op Categorie toevoegen .

5. Voer de Categorienaam in.

6. Voeg trefwoorden toe door een woord of woordgroep te typen en op Enter te drukken. Een interactie wordt met deze categorie gemarkeerd als een van deze trefwoorden of woordgroepen voorkomt in de conversatie.

U kunt meerdere trefwoorden toevoegen aan een categorie. Slechts één van de trefwoorden hoeft in een oproep voor te komen om met deze categorie te worden gemarkeerd.

7. Klik op Opslaan en toepassen.

8. Als u een hiërarchie van categorieën wilt maken, kunt u nog meer mappen in de map Aangepaste categorieën maken door te klikken op Map toevoegen .

9. Maak de gewenste categorie door in de nieuwe map op Categorie toevoegen te klikken.

10. Klik op Opslaan en toepassen.