Klantkaarten samenvoegen

Een bepaalde klant kan op verschillende manieren contact opnemen met je organisatie. Ze kunnen bijvoorbeeld op een dag een e-mail sturen, een week later op je Facebook-pagina een bericht posten en je een paar dagen daarna opbellen. Afhankelijk van hoe de systeembeheerder je systeem heeft ingesteld, kan elk van deze interacties een nieuwe klantkaart genereren, ook al zijn de interacties allemaal van dezelfde klant.

Digital Experience probeert om interacties op basis van telefoonnummers automatisch te koppelen en op te nemen in dezelfde klantkaart. Je kunt ook handmatig kaarten samenvoegen wanneer je ziet dat een klant meerdere kaarten heeft. In de meeste gevallen hoef je dit maar één keer te doen per digitale account. Digital Experience zal toekomstige posts en berichten van die digitale account voortaan automatisch koppelen aan de samengevoegde klantkaart.

Akela Wolfe, een medewerker van het contactcenter van The Jungle bij Classics, Inc, krijgt een nieuwe case binnen van een contact genaamd Nathoo Mannkind. Nathoo heeft gepost op de Facebook-pagina van The Jungle, met vragen over een komende sessie die wordt gehost door Baloo.

Akela herinnert zich dat ze telefonisch met Nathoo heeft gesproken over een eerdere kwestie met Shere Khan. Ze wil de Facebook-kaart die is gemaakt voor de nieuwe case, samenvoegen met de klantkaart die was gemaakt voor het eerdere telefonische contact, zodat alle interacties met Nathoo op dezelfde plek kunnen worden gevonden.

Klantkaarten samenvoegen in MAX

1. Klik in een case-tabblad op Details in de klantkaart.
  2. Klik op het plusteken + rechts van de naam van de klant.
  3. Digital Experience toont andere klantkaarten die misschien van dezelfde klant zijn. Als je de juiste kaart niet ziet, kun je ernaar zoeken.
  4. Selecteer de kaart(en) die je wilt koppelen en klik op Bevestigen. Hierdoor worden de social media-profielen van de andere kaarten gekoppeld aan de samengevoegde kaart.
  5. Als je de koppelingsweergave wilt verlaten zonder een account te koppelen, klik je op Terug naar details.

Klantkaarten samenvoegen in Digital Experience CRM

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Digital in het gedeelte Overige.
  2. Klik in het bovenste menu op CRM.
  3. Gebruik de zoek- en filtertools om de kaarten te vinden die je wilt samenvoegen.
  4. Klik op Details bij een van de zoekresultaten.
  5. Klik op het plusteken + rechts van de naam van de klant.
  6. Selecteer de kaart(en) die u wilt koppelen en klik op Bevestigen. Hierdoor worden de social media-profielen van de andere kaarten gekoppeld aan de samengevoegde kaart.