Toegangssleutels beheren

Toegangssleutels voor services maken

U kunt gebruikers toegang tot een specifieke service geven met behulp van toegangssleutels. U doet dit door een nieuwe rol te maken waarvoor alleen de machtigingen van de service zijn ingeschakeld, en deze rol toe te wijzen aan een medewerkersprofiel waarvoor geen andere functies zijn ingeschakeld. Vervolgens genereert u de toegangssleutel in het medewerkersprofiel en deelt u deze sleutel met de gebruikers die u toegang wilt geven tot de service.

Caroline Bingley, de beheerder van het contactcenter van Netherfield, Inc, wil een toegangssleutel voor ScreenAgent genereren zodat alleen gebruikers met deze toegangssleutel kunnen werken met ScreenAgent.

1. Voeg een nieuwe rol toe met aangepaste machtigingen die nodig zijn voor de service.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
    2. Ga naar Beveiliging > Rollen en machtigingen.
    3. Klik op Nieuwe rol.

4. Geef de rol een beschrijvende naam. In het eerder beschreven voorbeeldscenario kunt u deze rol bijvoorbeeld Toegangssleutel voor ScreenAgent noemen.
    5. Selecteer alleen de machtigingen die vereist zijn voor de service. Als u nog meer machtigingen inschakelt, krijgen gebruikers extra beheerdersrechten naast de machtigingen die ze nodig hebben voor de service.

6. Klik op Opslaan en activeren.

2. Maak een nieuw medewerkersprofiel aan voor de service:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Klik op Medewerkers.

3. Klik op Nieuwe medewerker.
    4. Stel voor het medewerkersprofiel een e-mailadres in dat u zelf beheert, zodat u de medewerkersaccount later kunt activeren.

5. Voer een voor- en achternaam in. In het eerder beschreven voorbeeldscenario kunt u bijvoorbeeld ScreenAgent Toegangssleutel gebruiken als voor- en achternaam.

6. Gebruik de vervolgkeuzelijst Primaire rol om de medewerker toe te wijzen aan de rol die u zojuist hebt gemaakt.

7. Schakel op het tabblad Algemeen de selectievakjes voor alle attributen uit, zodat er geen kosten in rekening worden gebracht voor deze account.

8. Klik op Maken.

3. Klik in de tabel Medewerkers op het nieuwe medewerkersprofiel dat u hebt gemaakt.

4. Klik op het tabblad Toegangssleutels.

5. Klik op Nieuwe toegangssleutel genereren.

6. Kopieer de Toegangssleutel-ID en plak deze in een bestand dat u op een veilige plek opslaat.

7. Klik op (Geheime sleutel tonen).

8. Kopieer de Geheime toegangssleutel en plak deze in een bestand op een veilige plek. Als u de geheime sleutel ooit verliest, moet u een nieuwe sleutel maken en delen.

9. Klik op Opslaan.

10. Klik in de tabel Medewerkers op Uitnodigen naast het nieuwe medewerkersprofiel.

11. Wanneer u de e-mail voor activering van de account ontvangt, volgt u de instructies in de e-mail om de account te activeren.

12. Deel de toegangssleutel alleen met de gebruikers die u de service wilt laten gebruiken.

Het gebruik van toegangssleutels via het Globale authenticatie/Token-eindpunt

U kunt uw gebruikers authenticeren met toegangssleutels via het CXone Globale authenticatie/Token-eindpunt. Om dit te doen, moet u zich voor deze methode registreren in de DEVone Developer Community Met deze link wordt een tabblad buiten de online help geopend.. CXone ondersteunt één API-eindpunt om toegangstokens te ontvangen. U kunt het eindpunt voor toegangssleutels detecteren met behulp van OpenID Connect-detectie.

Toegangssleutel verwijderen met Manager toegangssleutel

Op de pagina Manager toegangssleutel kunt u alle toegangssleutels in uw systeem bekijken. De volgende informatie wordt weergegeven:

• De Toegangssleutel-ID

• Wanneer de sleutel is gemaakt en voor het laatst is gebruikt

• De eigenaar van de sleutel

• Of de sleutel actief dan wel inactief is

Via deze pagina kunt u toegangssleutels activeren, deactiveren of verwijderen.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Ga naar Beveiligingsinstellingen > Manager toegangssleutel.

3. Zoek de toegangssleutel die u wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen Knop voor het verwijderen van toegangssleutels op de pagina Manager toegangssleutel..
  5. Als u alle toegangssleutels in uw systeem wilt verwijderen, klikt u op Alle toegangssleutels verwijderen en vervolgens op Verwijderen.

Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt en kan ertoe leiden dat uw systeem ontoegankelijk wordt.