Gebeurtenisschema's van CXone Mobile SDK

Deze pagina bevat schema's van en uitleg over veelvoorkomende gebeurtenissen die optreden tijdens een chatinteractie.

Applicatie wordt actief

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer de mobiele app actief wordt, chat voorbereidt, bezoekers- en klantgegevens verwerkt en communiceert met de back-endservices. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt en in een logboek geregistreerd.

Applicatie wordt op achtergrond weergegeven

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer de mobiele app op de achtergrond wordt gezet, tracering van paginaweergaven verwerkt en communiceert met de back-endservices. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt. Wanneer een applicatie op de achtergrond wordt gezet, betekent dit dat de applicatie niet langer het belangrijkste is wat u op uw apparaat ziet of gebruikt. Stel dat u een berichtenapp gebruikt en dat u op de startknop drukt of naar een andere app omschakelt. De berichtenapp staat nu op de achtergrond. De app loopt nog maar u maakt er niet actief gebruik van. Dit gebeurt wanneer u een app minimaliseert, naar een andere app omschakelt of uw telefoon vergrendelt. De app is nog steeds aanwezig maar staat niet meer op de voorgrond.

Pagina weergeven

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer een gebruiker een pagina in de mobiele app bekijkt, met inbegrip van interacties met de SDK en back-endservices. Het toont de analytics-gebeurtenis wanneer een gebruiker een pagina weergeeft, bezoekgegevens traceert en met de back-endservices communiceert. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt.

Chat openen

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer een gebruiker de chat opent, OAuth afhandelt en een verbinding met de back-endservices tot stand brengt. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt.

Single-thread

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer een gebruiker met een single-threadGesloten In een single-thread app kan elk contact maar één chat-thread hebben. Elke interactie met uw organisatie vindt plaats dan plaats via die ene chat-thread. chat omgaat, threadherstel afhandelt en met de back-endservices communiceert. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt.

Multi-thread

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer een gebruiker met een multi-threadGesloten In een multi-thread app kunnen contacten zoveel threads maken als ze willen om nieuwe onderwerpen te bespreken. Deze threads kunnen gelijktijdig actief zijn. chat omgaat, het ophalen van de thread afhandelt en met de back-endservices communiceert. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt.

Live Chat

Dit sequentiediagram illustreert de back-endflow van een live chatinteractie. Live chat is de optie voor digitale chat in realtime, terwijl chatberichten voorzien in asynchroon berichtenverkeer, vergelijkbaar met privéberichten of directe berichten.

Schema in nieuw venster openen

Thread maken

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer een gebruiker een nieuwe chat-thread maakt, de aanmaak van de thread afhandelt en met de SDK communiceert. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt.

Chatten met een agent

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer een eindgebruiker via chat met een agent communiceert, welkomstberichten afhandelt en met de back-endservices communiceert. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt.

Contacten beëindigen

Dit sequentiediagram geeft aan wat er achtereenvolgens gebeurt wanneer een gebruiker een chat beëindigt, het sluiten van de conversatie afhandelt en met de back-endservices communiceert. Eventuele fouten worden op de juiste wijze verwerkt.

Grote gebeurtenissen verwerken

Een van de beperkingen van AWS API Gateway is dat niet meer dan 128 KB per bericht kan worden verzonden. Ga als volgt te werk als u grotere gebeurtenissen van de server naar de client wilt versturen:

• Upload op de server grotere gebeurtenissen naar een openbaar toegankelijke S3-bucket.

• De client kan dan alleen de URL naar dit bestand ontvangen via WebSocket, en de werkelijke gebeurtenisinhoud via REST downloaden.

Schema in nieuw venster openen